fredag 23 oktober 2009

Middag med discodunk


Grannen har nog fest, basen går igenom väggarna och vi har ätit middag till värsta discodunket (hoppas att dom får en kalaskväll med många skratt)

Vi har ätit jättegoda järpar och till det har vi druckit ett jättegott ekologiskt vin. Jag gillar ekologi, jag ogillar tillsatser i maten! Vi började äta ekologiskt för 10 år sedan och då var det svårt att hitta bra alternativ. Då fick man utgå från råvarorna och sen laga maten. Nu är det tvärtom, helt fantastiskt!


Idag har jag haft en inredningstidning på besök, dom ska göra ett reportage från köket. Det är härligt när livet flyter, man träffar människor som man gillar! Snart är det dax för sängen för imorgon ska vi upp tidigt och jobba med " renoveringsobjektet"

Kram
S

torsdag 22 oktober 2009

Diskmaskinen...


Jag letar inspiration till vårat nya kök och det är något som tilltalar mig i bilden. Vi har ritat fler olika förslag och nu börjar det likna något men det känns som om vi har låångt kvar tills vi lagar mat i huset!


När vi höll på att riva i köket så kom vi åt luckan på diskmaskinen så att den stängdes, efter ett tag började vi sniffa för det luktade märkligt. Vi insåg snart att det var från diskmaskinen det kom, vi öppnade luckan och det vällde ut rök!

Maskinen måste vara en av de första modellerna som kom ut på marknaden och den kommer att uppdateras till en modernare modell som diskar istället för att elda upp disken :o)

Ha det

söndag 18 oktober 2009

Inspiration


Bilden är lånad från Sköna Hem

Vi har jobbat hårt idag och jag har träningsvärk i muskler som jag inte visste att jag hade. Ett stort äppelträd har tagits ner och helt plötsligt ser vi ut!!! Det är så roligt och jag kommer på mig själv med att gå och sjunga.

Vi har fotograferat under dagen men sen insåg vi att vi har glömt alla överföringskablar på landet...

Bilden ovan är en av våra inspirationsbilder som vi har samlat på oss. Vi har en fiskbensmönstrad ekparkett i stora delar av huset och tanken är att vi ska slipa och olja det nästan svart. Nu letar vi efter en bra "golv-människa" för det är en av de få bitarna vi inte tänker göra själva. Tips mottages tacksamt!

lördag 17 oktober 2009

Nya husetNu har vi fått tillträde till "huset som renoveringsguden glömde". Vi har en hel del att ta tag i och vi tänkte använda bloggen lite flitigare nu så att dom som vill kan följa vår renovering.


På måndag kommer "gräv-freddan" och ska hjälpa oss att dränare om. (Hu, vilka tråkiga pengar men väldigt nödvändigt)För att han ska kunna komma fram med sin grävmaskin så måste vi plocka ner ett vildvuxet äppelträd imorgon. Sen har jag lämnat VÄLDIGT tydliga instuktioner på att dom är försiktiga så att dom inte förstör tomten. Vi har dränerat ett annat hus tidigare och jag kan bara säga att av erfarenhet lär man sig....

torsdag 1 oktober 2009

Hem och villaNu är lägenheten såld och den 16 oktober blir huset vårt. Huset med ett STORT renoveringsbehov... Det ska bli jätteroligt att få sätta fart igen, vi ritar kök, planerar både stort och smått. Nu ska vi åka till hem och villa mässan för att inspireras och även för att träffa lite folk som vi känner. Om du är på mässan tycker jag att du ska ta en sväng förbi 2PLAN´s monter. Butiken ligger i Mälarhöjden och Åsa som driver den är en riktig eldsjäl!

Ha det bra

S